Jeltje van Houten

Coverstory no.7_web.

“In strakke lijnen naar de essentie”
Geometrie en minimalisme zijn sleutelwoorden. Voorheen werkte ik met kunststofplaat, maar aangespoord door het vraagstuk duurzaamheid besloot ik over te stappen naar een duurzamer materiaal: (gebruikte) boekenkaften. Ik versnijdt linnen boekenkaften én pagina’s van tweedehandsboeken en maak daar composities mee. Kleur en textuur zijn bepalend, vertellen het verhaal. Soms zijn kaften beschadigd, lelijk of vervaagd. Deze sporen van ouderdom, gebruikt zijn, voegen een extra dimensie toe. Ik bezoek de plaatselijke kringloopwinkel en ga opzoek naar boeken met linnen kaften. Ik werk samen met Bos Fine Art Gallery in Den Haag, zij hebben mijn werk in stock. Samen met galerie Kunstlokaal8 in Jubbega en Asnova Architecture in Utrecht vormen zij de stichting Vierplus. Deze stichting organiseert tentoonstellingen met de titel “Essentie”, deze tentoonstellingen vinden plaats op aansprekende locaties in het land.Ik geef leiding aan Community Art projecten.Lid: Kunstenaars vereniging VAK (Vereniging Amstelland Kunst)
Voor informatie: www.jeltjevanhouten.nl

Contact:
info@jeltjevanhouten.nl
Mob. 06 10624215

Deel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Andere kunstenaars

Volg ons op Facebook