Over ons

De Aalsmeerderweg, Aalsmeer. Een lange doorgaande weg, geflankeerd door kassen, woonhuizen en boerderijen. Mooie oude bomen, keurige tuintjes, een fietspad waar geen eind aan komt, bushokjes. En dan ineens iets anders dan het gebruikelijke beeld: een kas waar gezaag, getimmer, geslijp, geschuur, gepraat en gelach uit klinkt. Het is duidelijk dat hier gewerkt én genoten wordt. Welkom in het Art Centre Aalsmeer!


Meteen dringt de vraag zich op: wat doet zo’n bruisende broedplaats hier tussen de kassen? Een korte plons in de geschiedenis leert ons dat de kas ooit dienst deed als varenkwekerij. Begin jaren ’90 moest de kwekerij gehalveerd worden vanwege de bouw van de woonwijk erachter, er kwam een aanhangwagenverhuur in, en… er kwamen wat ateliers. In 2018 kocht Maurice van den Heuvel het gebouw en begon het langzaam maar zeker op te knappen. In de kas verrees de ene na de andere atelierruimte, waar in de loop der tijd een bont gezelschap van kunstenaars en ambachtslieden in neerstreek.
Inmiddels zitten er maar liefst 57 ateliers in. En wat daar zoal in te vinden is…

Hou je vast, daar gaan we:
Schilders, beeldhouwers, bronzenbeeldenmakers, houtbewerkers, sieradenmakers, modeltreinenbouwers, meubelopknappers, maar ook: een tassenontwerper, meditatiekussenmaker, bakker, schedeldecorator, viool- en gitaarbouwer, biljartkeumaker, boomstamuitholler, YouTuber, televisiedecoratiestukkenmaker – even naar adem happen – een masseur/hypnotiseur, graffitikunstenaar, epoxygieter, bruidsjurkenverhuurder, keramist, vazenbeschilderaar, olijfolieverkoper, kaarsenmaker.
Over diversiteit gesproken…