Astrid Stoffels

“Ik ben gefascineerd door de oerkracht van de natuur in al haar schoonheid en gewelddadigheid, kwetsbaarheid en onverwoestbaarheid. De gevoelens die dat bij mij oproept zet ik om in fictieve landschappen.”

Over mijn werk:

Mijn werk gaat over de scheppende en de verwoestende kracht van de natuur, de schoonheid en kwetsbaarheid die dat met zich meebrengt en de rol van de mens daarbinnen. 

Ik werk met olieverf en gemengde techniek op linnen en houtpaneel. Ter inspiratie voor nieuwe ideeën maak ik foto’s en leg bijzondere momenten in de natuur vast met mijn camera. De foto’s en indrukken fungeren als een visueel dagboek voor mijn werk.  In mijn atelier zet ik die ideeën om in schilderijen. Ik creëer een fictief landschap dat beantwoordt aan de gevoelens die het oorspronkelijke beeld bij mij opriep.  Een landschap geabstraheerd van de werkelijkheid dat zweeft tussen figuratief en abstract. 

Naast mijn eigen foto’s ter inspiratie volg ik de staat van natuur en milieu via de nieuwsmedia. Zowel de schoonheid van de natuur als natuurrampen inspireren en raken mij. Wellicht als tegenwicht aan de eindigheid van het leven waaraan mens en natuur zijn onderworpen. De scheppende en de destructieve kant wil ik visualiseren.

Zie mijn werk als “moodboards” voor zover ze mijn eigen gevoelens uitdrukken in licht en kleur, zwaarte en speelsheid, beweging en verstilling.

Www.astridstoffels.nl

info@astridstoffels.nl

tel: 06-25364513

Deel:

Andere kunstenaars

Volg ons op Facebook